22:56 Genel, Haberler, Öne Çıkanlar

CHOPARD YENİ ÇİN YILI İÇİN İKİ MODELİNİ TANITTI

Yazar

Felaketlerle dolu çok çetin bir yılın ardından, yeni yılı birkaç gün önce büyük bir coşkuyla kutladık.

Herkesin aşina olduğu üzere, Çin takvimi, bizim kullandığımız takvimden oldukça farklı. Çinliler on iki hayvandan oluşan bir takvim sistemi kullanırlar. Öküz Yılı, Çin Takviminde 12 Şubat’ta başlayacak.

Chopard, Çin yeni yılı için iki saati tanıttı: L.U.C XP Urushi Spirit of Shí Chen and L.U.C XP Urushi Year of The Ox.

88 parça ile sınırlı olan L.U.C XP Urushi Spirit of Shí Chen, saat ve dakika gibi klasik komplikasyonlara sahip. Ancak bu saati diğerlerinden ayırt eden çok önemli bir komplikasyon var. Kadran üzerinde on iki adet iki saatlik birim içeren bu komplikasyonda her birim, Çin Takviminden bir hayvanla sembolize ediliyor. 2 saatlik birimler Fare sembolü ile başlayıp Domuz sembolü ile bitiyor.

Teknik detaylardan bahsetmek gerekirse, kırmızı altın kasa 40mm X 8.28mm ölçülerine sahip. Saatin ön ve arka yüzünde safir camlar görev yapıyor. Siyah kadran üzerinde saat 3, 6 ve 9 pozisyonlarında kırmızı altın renkli baton indeksler ve rakamlar yer alıyor. Model, 30 metreye kadar suya dayanıklı. In-house otomatik mekanizma L.U.C 96.29-L ile çalışan model, 65 saatlik güç rezervine sahip.

Bu özel model siyah deri kayışla birlikte saat severlere sunuluyor ve fiyatı ise EUR 37.800.

Markanın tanıttığı ikinci model ise L.U.C XP Urushi Year of The Ox. Bu model de 88 parça ile sınırlı. L.U.C XP Urushi Spirit of Shí Chen’in aksine, bu saatin Çin takvimi komplikasyonu yoktur. Klasik saat ve dakika komplikasyonlarına sahip. Bu modeli özel kılan özelliği kadran işlemesi. Chopard, kadranını geleneksel Urushi lake tekniğinde işlemek için Japon zanaatkârlarla işbirliği yaptı. Kadran, yalnızca tarımsal değerleri değil, imparatorun ihtişamlı gücünü de simgeleyen bir vagona koşumlanmış altın öküz ile işlenmiştir.

Teknik detaylara göre kırmızı altın kasa 39.5mm X 6.80mm ölçülerine sahip. Saatin ön ve arka yüzünde safir kristaller görev yapıyor. Model, 30 metreye kadar suya dayanıklı. In-house otomatik mekanizma L.U.C 96.29-L ile çalışan model, 65 saatlik güç rezervine sahip.

Bu özel model siyah deri kayışla birlikte saat severlerin beğenisine sunuluyor ve fiyatı ise EUR 24.500.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Son değişiklikler: 4 Ocak 2021
Generic selectors
Tam Eşleşme
Başlıklarda ara
İçeriklerde ara
Makalelerde Ara
Sayfalarda ara