16:15 Genel, Haberler, Öne Çıkanlar

H. MOSER & CIE. ENDEAVOUR CONCEPT MINUTE REPEATER TOURBILLON

Yazar

H. Moser & Cie, 1828 yılında Heinrich Moser tarafından kuruldu. Marka şu ana kadar 14 adet in-house mekanizma geliştirdi. Yaklaşık 60 çalışana sahip olan marka yılda ortalama 1.500’den fazla saat üretiyor.

Marka, kısa süre önce Endeavor Concept Minute Repeater Tourbillon’u saat severlerin beğenisine sundu. Bu çok özel saatte, H. Moser & Cie., en geleneksel saat komplikasyonlarından biri olan dakika tekrarlayıcı, muhteşem bir tourbillon ile kombinliyor. Model, çekiçleri, çanları ve uyum içinde dönen tourbillion’ı ile kendi içerisinde bir senfoni sunuyor. Bu anlamda, zamanı okumanın ve dinlemenin sanatsal bir yolunu saat severlere göstermiş oluyor.

Elektrik mavisi kadranın indekslerden ve dakika takip göstergesinden arındırılmış saf tasarımı, “öze dönüş” felsefesini selamlıyor. Kadran tasarımındaki bu yaklaşım, komplikasyonların ve mekanizmanın güzelliğini vurguluyor.

Teknik zorluklarına rağmen, saat 10 konumuna yerleştirilen dakika tekrarlayıcı çekiçleri ve saat 6 konumuna yerleştirilen tourbillon, saat sanatının güzelliğini ve komplikasyonlarını sergiliyor. Yaprak şeklindeki akrep ve yelkovan, kasa ve bezel ile harika bir uyum sergiliyor.

Teknik özelliklerden bahsetmek gerekirse, 43mm x 14mm ölçülerine sahip titanyum kasa üzerinde, alandan tasarruf etmek için, dakika tekrarlayıcı kolu ana plakaya yerleştirilmiş.

Modelin her iki yüzünde de safir camlar kullanılmış ve kurma kolu üzerine “M” harfi işlenmiş. Mekanizma ve diğer bileşenlere son hali elle verilmiş.

35 taşlı elle kurmalı HMC 903 kalibre ile çalışan model, 90 saatlik güç rezervine sahip. 33mm x 9.62mm ölçülere sahip olan mekanizma, 21.600 vph frekansında çalışıyor.

Modelin fonksiyonları ise saat, dakika, tourbillion ve dakika tekrarlayıcı.

Model, kırmızı astarlı ve titanyum tokalı elde dikilmiş siyah timsah derisi kayış ile geliyor.

Fiyat ise CHF 330.000

Teknik Detaylar

MarkaH. Moser & Cie.
ModelEndeavour Concept Minute Repeater Tourbillon
Kasa Ölçüleri43mm x 14mm
Kasa MalzemesiTitanyum
KadranElektrik mavisi kadran, yaprak desenli kollar, saat 6 pozisyonunda tourbillion ve saat 10 pozisyonundaki dakika tekrarlayıcı çekiçleri
LumeHayır
Su Geçirmezlik
Kayış / BilezikKırmızı astarlı, titanyum tokalı deri kayış

Mekanizma Özellikleri

KalibreHMC 903
KomplikasyonlarSaat, dakika, tourbillion, ve dakika tekrarlayıcı
Mekanizma ölçüleri33mm x 9.62mm
Güç Rezervi90 saat
Çalışma ŞekliElle kurmalı
VPH21,600 vph

Fiyat Bilgisi

FiyatCHF 330,000
Limitli Üretim20 parça ile sınırlı
(Visited 41 times, 1 visits today)
Son değişiklikler: 15 Ocak 2021
Generic selectors
Tam Eşleşme
Başlıklarda ara
İçeriklerde ara
Makalelerde Ara
Sayfalarda ara