15:53 Genel, Haberler, Öne Çıkanlar

THE DB KIND OF TWO TOURBILLON

Yazar

Çift taraflı saatler yeni bir buluş değil. İki yüzyıldan fazla bir süredir, bu tekil mekanizmalar, Aydınlanma Çağı’nın yeni fikirlerine açık ve genellikle astronomi, dekoratif sanatlar ve makine mühendisliğinden ilham alan saat ustalarının elinde şekilleniyor. Horoloji tarihi, bu bakımdan belli başlı büyük başarılarla dolu.

Çift taraflı saati çağdaş bir yorumla ele alan De Bethune, iki yüz, iki kadran ve iki kimliğe sahip bir saat sunuyor. DB Kind of Two Tourbillon tamamen tersine çevrilebilir ve takan kişinin moduna göre her iki kadranı da kullanılabilir. Bu model, saatin önünde veya arkasında düzenlenmiş ve seçilen kadrandan bağımsız olarak kolların doğru yönde dönmesini sağlayan karmaşık bir dişli ve pinyon sistemine dayanan oldukça gelişmiş bir mekanizmaya sahip.

DB Kind of Two Tourbillon’un ön yüzünde şık, çağdaş bir tasarıma sahip, akrep ve yelkovanın yanı sıra saat 6 konumunda 30 saniye göstergeli bir tourbillon bulunuyor.

Diğer tarafta, DB8 ve DB10 gibi De Bethune modellerinin kadranlarında zaten yer alan rakamlarla çevrelenmiş ince guilloché merkezi kısmı ile daha geleneksel estetik esinlenmeye dayalı bir kadran ortaya çıkıyor.

Her detay düşünüldüğü, kullanımı kolay, ancak oldukça karmaşık olan boynuzlar kasanın dönmesine tamamen uyumlu bir şekilde çalışıyor. Dönüşü sağlama adına, 28 bileşenden oluşan ustalıkla hazırlanmış bir döner mekanizma kullanılmış. Güvenilirlik amacıyla cerrahi çelik veya titanyum gibi paslanmaz malzemelerden üretildikleri için, dış etkenlere, suya, neme, sıcaklık değişikliklerine ve ciltle sürekli temasa karşı oldukça dayanıklı.

42.8mm x 9.5mm ölçülerine sahip kasa cilalı 5. sınıf titanyumdan üretilmiş. Kurma kolu, ön tarafta 12’de ve arka tarafta 6’da konumlandırılmış. Her iki tarafta da anti-refle kaplı safir camlar bulunan model, 30 metreye kadar suya dayanıklı.

Modelde bulunan ön taraftaki titanyum kadran, mavi titanyum kollara sahip. İkinci gümüş rengi kadran ise yine mavi titanyum kollara ve guilloche orta kısma sahip.

Model, 32 taşlı DB2579 kalibre ile 36,000 vph frekansında çalısıyor ve 2004 yılında De Bethune tarafından icat edilen kendinden regüleli ikiz fıçı sayesinde 120 saatlik inanılmaz bir güç rezervine sahip.

Model, titanyum tokalı ve astarlı timsah derisi kayış ile saat severlerin beğenisine sunuluyor.

Modelin fiyatı ise vergiler hariç CHF 215,000.

Teknik Detaylar

MarkaDB
ModelKind of Two Tourbillon
Kasa Ölçüleri42.8mm x 9.5mm
Kasa MateryakiTitanyum
KadranModelde bulunan ön taraftaki titanyum kadran, mavi titanyum kollara sahip. İkinci gümüş rengi kadran ise yine mavi titanyum kollara ve guilloche orta kısma sahip.
LumeHayır
Su Geçirmezlik30 metre
Kayış / BilezikTitanyum tokalı ve astarlı timsah derisi kayış

Mekanizma Özellikleri

KalibreDB2579
KomplikasyonlarÇevrilebilir iki kadran, saat, dakika, saniye, ve De Bethune 30’’ tourbillon.
Kalibre Ölçüleri
Güç Rezervi120 saat
Çalışma ŞekliElle kurmalı
VPH36,000

Fiyatlandırma

FiyatCHF 215,000 (vergiler hariç)
Sınırlı ÜretimYılda 10 parça ile sınırlı
(Visited 9 times, 1 visits today)
Son değişiklikler: 20 Ocak 2021
Generic selectors
Tam Eşleşme
Başlıklarda ara
İçeriklerde ara
Makalelerde Ara
Sayfalarda ara