18:19 Genel, Haberler

FREDERIQUE CONSTANT YACHT TIMER REGATTA COUNTDOWN

Yacht Timer Regatta, yelkenliler yarışa başlamadan önceki kritik öneme sahip 10 dakikayı sayan yerleşik bir sayaca sahiptir.

Yat yarışçıları, rüzgarın ve diğer yatların durumuna bağlı olarak – ve üstelik hayali başlangıç çizgisini hiç ihlal etmek zorunda kalmaksızın – ileri atılmaya en uygun pozisyonu yakalamak için geri sayım sayacını kullanabilirler. Bu, bir bakışta okunabilecek hassas bir alet gerektiren taktik ve önemli bir manevradır; çünkü bu çizgiye mümkün olduğunca yakın bir pozisyonda kalmak için yelkenleri eğmeye ve kaldırmaya devam etmek zorundadırlar.

Kadranın üst tarafında beş noktaya sahiptir. Her bir nokta bir dakikayı temsil eder. Üstteki buton, bütün noktaları yavaş yavaş beyazdan kadranın kontrast rengi olan maviye çeviren ilk geri sayımı başlatır. Bütün noktalar mavileştiği zaman beş dakika geçmiş demektir. 

Ardından, yarış başlamadan önceki son beş dakikayı göstermek üzere ikinci geri sayım başlar. Bu sefer, beş noktanın hepsi yavaş yavaş turuncuya döner. Beşinci ve son nokta turunculaşıp saniye kolu onikiyi gösterdiğinde, yarış başlar.

Teknik Özellikler:

42mm çelik veya PVD yöntemiyle pembe altın kaplanmış kasa. Kutu modeli safir bir camı ve şeffaf bir arka kapağı olup 100 metre su geçirmezliğe sahiptir.

Mekanizma; 25 taşlı, 4hz (28,800vph) freknsında çalışan ve 48 saat güç rezervli İsviçre yapımı otomatik Frederique Constant FC-380 kalibre. Özellikleri ise: saat, dakika, saniye ve geri sayım sayacı.

Saatin, (guilloché) meneviş işlemeli ve pembe altın kaplamalı, parlak görünümlü rakam indekslerine sahip gümüş veya deniz mavisi kadran seçenekleri mevcuttur. Elle perdahlanmış gümüş veya altın kaplamalı akrep ve yelkovan ile turuncu saniye koluna sahiptir.

Saat, çelik veya PVD yöntemiyle pembe altın kaplanmış çelik bilezik veya koyu kahverengi, siyah yada deniz mavisi timsah derisi kayışla ve hepsi de bir adet siyah kauçuk yedek kayışla gelmektedir.

Tavsiye edilen perakende satış fiyatı, 2.895 ila 3.595 Euro arasıdır.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Son değişiklikler: 24 Aralık 2019
Generic selectors
Tam Eşleşme
Başlıklarda ara
İçeriklerde ara
Makalelerde Ara
Sayfalarda ara