17:29 Genel, Haberler

CHOPARD ALPINE EAGLE

Yeni Alpine Eagle saat koleksiyonu; şimdilerde Chopard Saat Evinin eşbaşkanı olan Karl-Friedrich Scheufele tarafından 1980 yılında yaratılan ilk saat olan St. Moritz’in çağdaş bir yeniden-yorumudur. Scheufele tarafından hayal edilip bizzat tasarlanan Alpine Eagle, kendisinin Alp dağlarına olan tutkusundan ve o dağlarda hüküm süren kartalın heybetli gücünden ilham almıştır.

Saat, ultra dayanıklı, ışık yansıtan eşsiz bir metal olan Lucent Steel A223’ten üretilmiştir. Chopard tarafından atölyesinde özel olarak geliştirilmiş olan Lucent Steel A223, benzeri olmayan bir metaldir. Meslek etiğine uygun üretilmiş ve REACH (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemical Substances (EU) Kimyasal Maddelerin Sınırlandırılması, Yetkilendirilmesi, Değerlendirilmesi ve Tescili hakkında AB yönetmeliği.) tarafından sertifikalandırılmış olan bu eşsiz ve değerli metal, dört yıl süren bir araştırmanın ürünüdür. Alpine Eagle’ın elle yapılmasında kullanılan malzemenin güzel olmakla kalmayıp oldukça yüksek performansa sahip olmasını sağlamak için özel ihtimam gösterilmiştir. 

Dayanıklılıkta eşsiz olan Chopard Lucent Steel A223, diğer çeliklere göre %50 daha sert ve çizilmeye karşı da daha mukavemetlidir. Aynı zamanda anti-allerjen olup berrak kalitesi, metale semavi bir parlaklık vermektedir.

Teknik Özellikler:

Chopard Lucent A223 çeliği veya Lucent çeliği ve 18 ayar pembe altın kasa, 41mm çapında olup 36mmlik versiyonu da mevcuttur. Anti-refle kaplamalı safir kristal bir camı ve şeffaf safir bir arka kapağı vardır. 100 metre su geçirmezliğe sahiptir. Kurma kolu tepesine bir rüzgargülü işlenmiştir.

Saatin kalbinde; 31 taşlı, 4hz (28,800vph) frekansında çalışan ve 60 saat güç rezervine sahip İsviçre yapımı otomatik Chopard 01.01C kalibre görev yapmaktadır. Bir kronometre olarak COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (İsviçre Resmi Kronometre Test Enstitüsü)) tarafından sertifikalandırılmıştır. Köprüler salyangoz motifiyle süslenmiş, ana plaka dairesel olarak zımparalanmıştır.

36mmlik versiyonun kalbinde ise; 27 taşlı, 3,5hz (25,200vph) frekansında çalışan ve 42 saat güç rezervine sahip İsviçre yapımı otomatik Chopard 09.01C kalibre görev yapmaktadır. Bir kronometre olarak COSC tarafından sertifikalandırılmıştır. Köprüler Côtes de Genève (Cenevre şeritleriyle) süslenmiş, ana plaka dairesel olarak zımparalanmıştır.

Kartalın gözbebeğinden ilham alan, aşırı süslü güneş yanığı pirinç kadranı, galvaniz mavisi veya gridir. Fosforlu SuperLuminova kolları rodyum kaplama olup saniye kolunun arka kısmı bir kartal teleği biçimindedir.

Chopard Lucent A223 çeliğinden yapılan bilezik, kütükvari tek bir halka biçiminde olup orta kısmının üstünde dağ yaşamını anıştıran yükseltilmiş bir harpuşta bulunmaktadır.  

Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı 9.760 ila 19.100 İsviçre Frangıdır.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Son değişiklikler: 29 Aralık 2019
Generic selectors
Tam Eşleşme
Başlıklarda ara
İçeriklerde ara
Makalelerde Ara
Sayfalarda ara