14:57 Genel, Haberler, Markalar, OMEGA

OMEGA SEAMASTER 300 MALACHITE VE LAPIS LAZULI

Omega Seamaster 300, 1957 yılına uzanan bir tarihe sahiptir. Saatin klasik dizaynı, bu yılın 41mm kasaya yerleştirilmiş, 18 ayar sarı altın ve platin modeli için mükemmel bir kalkış noktası sağladı. Seramik bezellerinde, Ceragold veya LikitMetal bir dalış skalası bulunmaktadır.

Saatin kalbinde; 39 taşlı, 3,5hz (25,200vph) frekansında çalışan ve 60 saat güç rezervine sahip İsviçre yapımı otomatik Omega 8913 Co-Axial Master Chronometer kalibre görev yapmaktadır. İsviçre Federal Metroloji Enstitüsü (METAS) tarafından resmi olarak sertifikalandırılmıştır.

The Malachite (Bakırtaşı) kadran, çok yüzeyli 18 ayar sarı altın kollara sahipken, Lapis Lazuli (Laciverttaş) 18 ayar beyaz altın kollara sahiptir.

Malachite Kadran

Bakırtaşı, eş-merkezli alanlarında ahenkli bir şekilde dağılmış olarak yeşil tonlarından geniş bir renk yelpazesi sunar. Antik zamanlardan beri yüksek kabul görmüş olup kutsal tapınakların, kiliselerin ve sarayların süslemesinde yaygın olarak kullanılmıştır. Bu saatin kadranı için Omega, malakit taşını Güney Afrika’dan sağlamıştır.

Lapis Lazuli Kadran

Laciverttaş, masmavi bir yarı-değerli taştır. Kendisine “deniz mavisi” rengini veren ve bir zamanlar Marco Polo tarafından “dünyadaki en güzel Gök mavisi” olarak tanımlanan Lazuritten müteşekkildir. Antik zamanlardan beri, özellikle eski Mısır’da, kraliyet hanedanlarınca kullanılmış olup heykellere ve diğer önemli nesnelere kakma ve cila şeklinde uygulanmıştır.

Saat, altın tokalı, yeşil veya mavi deri kayışla gelmektedir.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Etiketler: Son değişiklikler: 13 Ocak 2020
Generic selectors
Tam Eşleşme
Başlıklarda ara
İçeriklerde ara
Makalelerde Ara
Sayfalarda ara